Planlama yaparken listeleme yönteminden nasıl yararlanırız?

4 Nisan 2021 0 Yazar: Editör

Yaptığımız işi baştan sona takip edebilecek planlamayı yapmak, düzenli iş ve yaşam planı listeleri oluşturmak yapılacaklara motive olmayı oldukça kolaylaştırıyor.

Listeleme yöntemi, bir işi bitirmeden diğerine geçmeyi, işi yarım bırakmayı, yorgunluğu engelleyerek odaklanmayı güçlendiriyor.

Küçük bir zamanınızı alan ve üzerine çizgi attığınız her küçük işle birlikte beynimizdeki dopamin seviyesi de yükseliyor. Zihinsel farkındalığımız ve motivasyonumuz artıyor.

Zaman zaman aklımızda uçuşan fikirleri yapılacaklar listesine eklediğimizde tamamlanma olasılıkları artıyor. Böylece yeni iş fikirlerini veya yapacağımız konuları unutmuyoruz ve odaklanmayı arttırabiliyoruz.

Minimalist listeler oluşturmak için Mindlist, günlük ve pratik listeler oluşturmak için Everlist, Quicker, Google Keep, Todo İst gibi kullanıcı dostu listeleme ve not alma programlarını deneyimleyebilirsiniz.

İletişim Uzmanı Dale Carnegie planlamayı bir seçim olarak gördüğünü şu sözleri ile belirtiyor:

“Yalnız bugün için bir program olacak, her saat ne yapacağımı yazacağım, belki tamamıyla uygulayamayacaksam bile yine program yapacağım, bunlar beni iki afetten kurtarır; acele etmek ve kararsızlık.”

Konu ile ilgili yararlanabileceğiniz diğer blog yazılarımız: